Samuel

Vem är Han, vem är Hon och vem är fröken? Jag behöver inga verkliga ord från dig i vanliga fall, jag tycker om att du lämnar rum som man får fylla själv, med vad man vill. Men. Jag vill veta. För att jag tror att Samuel kan ha fel. Man behöver inte vara farligt nära gränsen. Muren måste inte vara hotande skör för att det ska vända. Måste inte.

Men.

Man måste vara redo, få nog få nog. Inse det vackra i att vara en varelse, med alla möjligheter att bli vilket väsen man än kan tänka sig. Det vackra i att vara en varelse.

Vi är vackra, vi är vackra.

Jag tror att Samuel kan ha fel, och jag tror att han också vet det.

Du gör oss

Älskade, med dig är andas lättare och finnas inte omöjligt. Du gör oss vackra, och så även mig. Du du du.

Och jag tror att du har rätt, för från dig är alla ord så rena. Så jag litar på dig. Men du behöver inte ha rätt varje gång, det är inte det tillit handlar om. Inte heller om intelligens, fast ditt intellekt är vackrast. Älskade, ändå spelar detta inte någon roll. Det rena i dina ord gör oss vackra, när du håller om mig glittrar även jag. Blir min syn stulen vill jag hålla dig i handen.

Älskade, du vet att jag hatar censur. Men alla andra blir obekväma. Fast när jag lyssnar på dig, så vill de egentligen bara bevara. Har inte tänkt på det viset förr. Måste fundera över detta.

Mutism. Det ordet födde du. Jag gillar det. Får jag bli fostermamma åt det bara lite?

Så många fler ord som vill rinna ut genom mina fingrar. De blöter ner min dator och den låter bekymrad. Jag ska torka upp mina ord nu. Placera ut dem på rätt plats senare.


Ve-ronica

Har haft ögonen på klockan var femte minut sedan klockan fyra, då älskade vaknade av mardrömmar. Elaka drömmar, låt bli henne.

Men jag har vilat, och lyssnat in mig lite mer på Veronica Maggio. Mosebacke idag klockan 19. Men först mat och vin hos syster yster och sedan försöka ordna en biljett åt henne också. Senare är det älskade och syster och jag på stan, sent sent sent, och vin och trevligt och lite vilt kanske.


Flickan på väggen vill vara vackrast. Hur gör man då frågar hon.
-Jag kan vara alldeles stilla, som en docka, le sött.
Men hon står framför spegeln med våris i ögonen och målar sina läppar blå.
-Vad som helst, bara ni säger att jag är vacker.


Andra får röra, men inte jag.

Fråga mig inte varför, för jag har inga svar. Klart jag inte har några. Vad trodde ni egentligen? Att jag satt på svaren men sket dem? Jag vill kunna andas som jag vill, utan att någon kommer och säger att jag andas för snabbt eller hårt eller fel. Jag vill inte få dem bedömda, dömda. Jag är arg. Jag vill ha jag vill ha mitt liv, ifred från alla som säger att jag lever det fel. Varför kan man inte få stå still ibland? Jag kanske gillar min jävla grop som blivit till då jag stått och trampat runt runt, här, här min grop här. Jag vill pausa i min jävla grop. Och jag vill andas hur jag vill. Och jag vill måla med rött på min kropp.



Men.


Andra säger att jag inte får. Och gör jag inte som de vill tar de min enda ägodel. Jag vill inte bli bestulen på rätten till mitt liv och min kropp. Jag vill ha kvar rätten att besluta över mig själv, men enda sättet är att censurera bort det ni tycker är fult.

Jag är för ful för att få finnas som jag är. Ful ful ful, ni kräver censur.


Rasande, fullständigt galen. Vredgad men så jävla blank. Jag kan inte visa ilska, vet inte vad jag ska göra av den. Hemma fick bara pappa vara arg. Man ville inte göra honom arg. Min ilska ser ut som sorg.

Viskar

Tystnad
Tunnel, avfart
När taxametern slagits på
försvinner allt i regnet
utan spår
& som en viskning
ser Vi syner nu igen
Det här är nåt
som inte ens har hänt...

Tystnad
En rökfri viskning
Det är exakt vad Vi vill ha
det luftkonditionerade ljudet
av fart
Du är värd att dö för
Ni kan skratta om Ni vill
Håna oss Vi rör oss Ni står still...

Lyssnar
stel & fastspänd
& när paniken bryter ut
ler Du svagt
och viskar till Mig Du
är värd att dö för
Men mot gummi, glas & metall
betyder ett mirakel inget alls...

747 kent
text & musik J. Berg

Bakom fönstrena bor en mänskling



Jag vill finnas där det räknas. Om jag står kvar på höger sida om likhetstecknet när du använt dig av de fyra räknesätten, bara då vill jag finnas, bara då kan jag andas. För jag beräknar allt, och subraherar allt det jag avskyr, har jag tur finns jag kvar.

Om en mänskling, dör ensam i sitt hem, och aldrig blir hittad, aldrig saknad. Har han då verkligen dött? Har han då verkligen funnits? Man kan bara dö om man finns först. Blir han odödlig om ingen någonsin får träffa honom, om hans existens aldrig blir bekräfad?

Bara elektriska impulser,
genom en tvinnad telefonsladd
Äckligt elektrisk.
Och jag leker med saxen,
för jag gillar att döda.
Konversationen tar slut,
mitt i ett hjä...

Jag minns vad jag glömde innan jag var påväg hem

Jag har tappat bort er. Zuzanna, Christoffer, Kaja, Sandra, Dominika. Och alla sekundmänniskor, ni som bara funnits hos mig ett ögonblick, lika viktiga ändå.






Växtvärk

sömnen finns inte där automatiskt

jag har ingen knapp för viloläge

jag har bara alkohol eller lugnande piller

och när jag gör så, att jag tror att sömnen kan komma i alla fall

utan pillret

då sitter jag sömnlös

vackert såklart


Språk

Hon pratar så snabbt och allt på en gång, och allt och allt. Och jag älskar att se hennes ord och höra hennes röst,
älskar. Hon har flera språk. Hennes ögon kan fråga mig vad som händer och säga att vi överlever. De kan vara vilsna och svåra att hitta. Ivriga, lysa som ett barns. Hennes sång är det enda som kan jaga bort min ångest och mina monster, jag tror de är rädda för änglarösten. Och orden hon skriver, en värld som kommer innifrån, rinner i hennes blod, hennes sagor, hennes minnen, alla hennes språk.

Hon fyller mig med så mycket, vart ska min kropp ta vägen älskade? Jag trodde aldrig att den skulle kunna rymma såhär mycket känslor. Jag skriker i sömnen att jag älskar dig, vill krossa mina gränser med orden och rösten, så att jag kan ta större andetag och ge dig hela världen. Om jag sprängs för att jag älskar så det gör ont, då kan du få hela det som är verkligt. Så som det ska vara. Du är mer än människa.

Jag är inte klar, jag är inte klar
men jag kommer aldrig att bli det heller
därför måste vi vara för evigt.


Fuktigt

Vad fint. Nej jag vet inte. Trevlig, kaosig, förvirrande, mysig och jobbig kväll.

Vi var någonstans i Gottsunda, i en lägenhet högt upp. Några vinflaskor.

---------------------------------


Någonting fuktigt på våra kinder, och väldigt röda ögon.


Arg arg arg. Jag kommer vilja slå ihjäl dem. Kommer inte kunna acceptera det som hänt, smälta smälta. Vill veta.

Älskade älskade, vuxna är onda.

Älskade älskade.

När imorgon blir idag

Tredje eller fjärde pillret av de tillåtna, idag. Ett till in nu, oro och sömnlöshet. Jo jag har försökt.

15min

Se på tv
Läsa
Dricka the
Sitta på balkongen

Men värst är de tuggande krypen, köttätarna.

ord ord ord -Här står det som inte kan skrivas.
Men många är bara lösryckta tankar, ett oavbrutet surr, och halva tankar, som vet precis hur de ska reta upp mig.

ord ord ord -Jag kräks ut dem här, försöker rena min kropp. Så många föroreningar. Så detta är bara hjärnspya, jag skulle ha varnat -Vädring! Risk för mycket frän lukt av diverse uppkastningar.

6min

Läser om biverkningar, på det jag tar. Vet inte dock alls hur det ska tydas. Känslor, så kliniskt beskrivna på fass.se att jag omöjligt kan känna igen mig.

Imorgon-Idag
Jag längtar tills det är dags att kliva upp. Utföra uppgifterna som väntar, uppta mig med att kasta in tvätt i maskinerna, hänga upp det rena på allt som kan kallas krok, och däremellan tejpa tunnband. Uppgifter, ålliggande att klara av, ger ett slags lugn, ett fysiskt mönster att ta på istället för allt kaos. Klippa musik till miniorernas fristående, tvätta, och bästa av allt, ansvara för våra djur. En mycket omöjlig rutin att utan krångel flytta på. Bra.

Personlighetsförändrad. Aldrig har jag städat så mycket förr. Behov att kontrollera sinnevärlden, för att inte fastna för djupt i overkligheten.

minus11min


Paradigm

Tänk om man vore så ond.

Låt oss leka onda.

-Jag får göra vad jag vill med dig, vidriga flicka. Jag lånar din kropp en stund. Lånar din hjärna, för att planera en strategi, att få min vilja fram. Du måste ge mig det jag vill. Du har inget val, äckliga varelse.

Ond Betty ond, jagar mig. Vidrig! -skriker hon. Och den blå flickan blir mörkrädd


Jag tänker frysa in alla kära så att jag får ha kvar dem för evigt.



Lergigantorr

Livrädd.

rädsla rädsla rädsla

Lämna mig inte, älskade lämna mig inte.



Jag vill att du ska få allt, hela världen får du av mig, och jag älskar dig. Så jag kan bara le när du pratar om att plugga i Halmstad, hela världen ska du få. Och jag försöker svälja min ångest när jag i det ena explorer fönstret ser Halmstad turism & CO och i det andra blocket -bostäder i Halmstad.

Klumpen är så sträv och torr, som en näve alvedon som fastnat i en lergigantorr hals. Som dagen då finnas var för jobbigt.

Jag skulle aldrig.

Men,
och,
jag kan inte göra något alls, ingen rätt har jag, ingen rätt. Jag är glad för dig älskade, om det är detta du vill.

Men likförbannat gör det ont.


Varje dag

Så många tankar vill ut, bli till tangenttryck på en dator för att göra ord och betyda något annat än meningslöst surr.




Jag har två djur i mitt hem nu. Något att lära sig att ta hand om. Bli bättre på att sköta även sig själv. Jag är så äckligt duktig på att städa mitt hem, på att tvätta och diska. Upprätthåller mina rutiner som ska hålla mig kvar på rätt nivå. Den biten har kommit långt, ibland skrämmer det mig hur långt då jag vill ha hela mig på samma plan, och inte kaoset på ett annat.




Jag har så mycket att göra. Kan aldrig inse sådant i tid. Såklart.

Vi kan flyga på en pegasus


Går går jag går. Mot mot ingenting jag kan se. Går går jag går, ser er nu, ni som ropar, det som kallar.

Det gör ont att inte kunna visa sin rädsla för fruktan att utlösa någon annans. Många gånger, för många,  då jag inte klarat av att hålla mig samman, har älskade fått bära, och det får inte bli för tungt, hennes vingar måste bära. När jag känner detta sinnestillstånd stunda så blir jag arg, jag hatar att vara maktlös. Men rädslan är alltid störst, ångest väger tungt. Jag avskyr att vara beroende av något som så lätt kan tas ifrån mig. Och inte heller piller kan man lova mig att jag ska få igen. Men det är värt att vara lätt en kväll med älskade, flyga. Jag lever nu. När pillrena tar slut måste jag möta sanningen, vilket jag ska. Planlöst står jag utan plan, men med tro på att magnifik vilja kan bli magi.


Oförmögen

Kroppen är stulen. Den är inte min att styra över längre. Jag vet inte vem som är där och stör mig i närvarande stund. Är det bara förlusten av kroppen som  i detta ögonblick måste påminna mig om att För länge sedan visst räknas.

Jag är avvisad från min kropp, förpassad till luften, inte längre än några decimeter från min kropp, fullt medveten, men oförmögen att handla då jag i min kroppslösa skepnad bara får se men inte styra. Jag försöker gripa tag i min gestalt igen, men lönlöst, mina händer kan inte anta en fysisk form.

Upprörd. Vem har stulit min skepnad, min enda egentliga ägodel.

Jag hatar ...

Jag hatar att jag ska analysera allt. Läsa läsa läsa. In i ett rum - är de inte lite för tysta? Undviker de varandras blickar? Är någon arg på mig, besviken?

Jag måste läsa allt, varenda ord vänds på för att försäkra sig om att jag inte gjort något fel. Jag blir trött. Jag orkar inte, varför ska jag veta om någon är det? Jag kan inte styra människors humör bara för att jag vill. Jag vill jag vill. Så obehagligt och jag vill bara fly från mina slutsattser av analysen, som väldigt sällan blir positiva. Färgade av oro och alldeles för sönderplockade från sitt sammanhang för att ge en sanningsenlig bild.


Jag vill stänga av den delen av mig tack. Mycket tröttsamt. Mycket onödigt. Omöjligt att sluta.


Undrar om annalysen kan bli verklig just eftersom att den har tänkts. Ungefär - ropa varg så kommer den. Jag vet att det inte heter så, att jag missförstått eller ändrat på för att det mer ska passa mig. Jag skiter i det. Undra om. Ropa varg så kommer den. Undra om.

 

Förbannat.


Jag vill ha gratis elefanter, tid och mörker.

Sliter i håret. Kan inte bara finnas. Jag tror inte på ödet men varför är det så att jag inte kan undvika det. Varförvarförvarför. Gång på gång på gång så tror jag att jag lyckats springa ifrån känslorna, och gång på gång på gång hinner de ikapp mig. Förbannat. Låt mig vara eller låt mig få göra vad jag vill.

Sömnlös med ångest som sakta kröp tillbaka, omärkbart - så fult spelat, medan älskade fortfarande var vaken. Så nu har hon somnat, och det är då ångesten ger sig tillkänna.

Jag blir så arg. Jävlar jag tror jag är arg. Jag blir så arg för jag vill att hon ska lära sig att lita på mig, men detta har ett jävligt beskt dock lockande pris. Jag får inte skada. Inte mig själv. Försöker komma på ett sätt att få göra det så att jag kan somna, utan att det lämnar för stora spår, för älskade att se.



stört. stört. Jag vill ha som jag vill, utan att det kostar.

Nu och imorgon


Hemma. Så overkligt, älskade finns du här på riktigt? Är jag här?

Jag tror jag är här, men det känns inte så. Jag måste komma över den här overklighetskänslan. Så jag sitter här nu. Verkligheten blir lättare att tro på då den finns svart på vitt. Jag vill landa så att dina ögon inte bara blir fantasi, och din smak, din andning, din doft blir fysisk för mig.

Älskade du undrar varför jag biter. Och jag är glad att du märker, som ett nyp i armen för att lista ut om man drömmer. Mina tänder smakar på dig, och du skrattar. Vi finns.


------------------------


Du säger att vi tar tag i allt senare. Nu ska vi bara finnas och vara glada, finnas i stunden och njuta. Det går en stund, men i de korta ögonblick då vi känns lite verkliga så ser jag att du bara orkar le en stund, sen slocknar du när du tror att jag inte ser. Jag är rädd för att se dig så orkeslös. När verkligheten tillåter mig att se för en stund är den inte skonsam. Ett hårt slag mot huvudet när jag ser hela din varelse så ihopsjunken. Vem har trampat på min älskade? Ilska och panik.


------------------------


Du sover i min säng. Känslor för stora för några ord att våga ge sig på dem.


-----------------------


Imorgon ska vi klara av verkligheten tillsammans.


-----------------------

En namnlos radsla

Det ar nar de sma djuren borjar rora pa sig som jag inte vet var jag ska ta vagen. Manniskor kan inte upplosas. De kryper i mig, de kryper och de graver sig fram genom att tugga igenom mitt kott. Radslan ar varst, nagon ar inne i min kropp, oinbjuden. Och de ar for sma for att se, ni tror mig inte, men de finns dar. Allt ar inte fysiskt.

Det finns kryp som ni ocksa kan se, sanna som gor det okej att skrika nar man ser dem. De skrammer mig ocksa. De paminner for mycket om djuren som bor inne i min kropp.

Anomali

Och de har alltid varit magiska, pusselbitarna. Magiska pa ett satt att jag aldrig har forstatt dem, men pusslet har andock alltid funnits dar, oberoende av mig. Magi ar inte till for att forsta. Den bara finns, granslos och vacker. Vissa manniskor har mer magi runt om sig, det faller dem naturligt.

Jag vet inte. Den Gud jag sen barnsben lart mig att tro pa och be till ar for dommande.

Jag star pa gransen, ibland blir jag granslos, men oftast har jag tillrackligt mycket inblick i verkligheten for att forsta att den finns dar. For mig ar den dock som ett alldeles for stort pussel, obegripligt. Dock fornekar jag inte verkligheten, att pusslet egentligen finns dar, och formar en bild. Men jag ar synskadad, och nar omgivningen blir for mork ser jag ingenting.

Jag kan inte se era pussel, men kan nagon av er se det begripliga i mitt?

Orsak och verkan

Någonstans borta, från där jag vill vara. Ingen mening egentligen.

Vem vill ha mig här?

Det är ofta så, att vi gör saker som vi inte vill, men som krävs av oss. Fast hur mycket får det kosta? Jag vill vara hos min syster för att det är viktigt för henne. Men jag är rädd, hon blir arg när jag inte klarar av att vara stark, det gillar hon inte.

Jag undrar vad det är som får oss att göra saker som inte alls ger någon styrka tillbaka. Varför går vi med på att göra sånt som bara äter upp oss. Är det av vana? -detta förtjänar jag  Eller är det av hopp, om att det en dag kommer att bli annorlunda. Jag har tappat tron på att någonsin få tillbaka min far och min bror. För stora sår. Fast länge var jag för envis, det var därför som de blev så stora. Mitt nej var inte starkare än att jag krälade bort därifrån, blödande, med år av sår och ärr, ingen tyckte var viktiga nog att skilja mig från. Och de som orsakat dem ska för alltid ses som offer.

Jag är vilse på vägen som kallas historien.


Andrahandssortering

Det är lättare att finnas svart på vitt, även om det i slutändan bara är ettor och nollor som impulser i luften, än att försöka
finnas där man är, och inte få grepp om det.

Jag försöker få grepp, sekund, minut, dag, försöker få grepp om verkligheten, för att inte bli dömd och bortplockad till andrahandssorteringen.


RSS 2.0